Sedir Ağacı Yağı Nedir ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Sedir Ağacı Yağı Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Sedir ağacı yağı, iğneli yapraklı ağaç türlerindendir. Çamgiller familyasındandır. Sedir ağacından elde edilen yağlar genellikle kozmetik ürünlerinde kullanılır. Kuranı kerimde de adı geçen ağacının tarihi çok eskiye dayanır. Temizleyici özelliği kuvvetli olan sedir ağacının yaprakları kaynatılarak banyo sularına katılabilir. Sedir ağacı yağıyla yara-bere temizlenir. Günümüz piyasasında birçok şifalı bitki sitelerinde satışı yapılan yağ, odunsu bir kokuya sahiptir. Haricen kullanıldığı gibi meyve sularına 1 çay kaşığı miktarında katılıp içilebilir.

Sedir ağacı yağının faydaları nelerdir?

Sedir yağının içeriğinde bulunan zengin vitaminler ve fosfor sayesinde cilt üzerinde olumlu etkileri vardır. Cildi uyarır, canlandırır. Deride bulunan kırmızı kabarcıklar ve kepekler için tedavi edicidir. Dikkat dağınıklığına, strese iyi gelir. Bu sebeple sinir sistemini rahatlatıcı ve dolaşımı uyarıcı etkileri vardır. Korkuları, takıntıları, moral bozukluklarını, üzüntüleri giderebilir. Romatizma ve kireçlenme rahatsızlıklarında kullanılabilir. Kadınlarda sistit, vajina enfeksiyonları ve akıntılarda olumlu etkileri mevcuttur.

Aromaterapide; saç kepeklerine, ince saçlara, akne, sivilce, egzama, yağlı ciltlere tedavi olarak kullanılır. Kepek oluşumunu engeller. İnce telli saçların canlanmasını güçlenmesini sağlar.

Sedir ağacı yağının kullanımı

Harici olarak masaj, friksiyon, kompres yöntemleriyle kullanılır. Dahili olarak suya veya meyve sularına çok az miktarda katılarak içilir. Kullanılacak olan sedir yağının tahriş edici özelliğinden dolayı, başka yağlar ile seyreltilmesi gerekir. Kas ve sinir sistemi için kullanıldığında uygun masaj teknikleri uygulanır. Kompres yöntemi için, bir beze daha önce diğer yağlarla harmanlanan sedir yağı damlatılarak istenilen bölgeye konur. Banyo yöntemi için, ılık su dolu küvete 10 damla damlatılıp karıştırılır. Suyun içerisinde 10 dk. Durulur.

Satın alınan sedir ağacı yağının cam şişede ve güneş görmeyen yerde muhafaza edilmesi lazımdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise; Uygulama sırasında diğer aromaterapi yağlarında olduğu gibi gözle teması engellenmelidir.

Sedir Ağacı Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İncir Ağacı Türleri ve Özellikleri

İncir Ağacı Türleri ve Özellikleri

Şimşir Ağacı Türleri ve Özellikleri

Şimşir Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kayısı Budama Nasıl Yapılır?

Kayısı Budama Nasıl Yapılır?

Kestane Ağacı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kestane Ağacı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Dut Ağacı Türleri ve Özellikleri

Dut Ağacı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ağaç Gövdesi Türleri ve Özellikleri

Ağaç Gövdesi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ağaç Yılanı Türleri ve Özellikleri

Ağaç Yılanı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Ağaç Dalı Türleri ve Özellikleri

Ağaç Dalı Türleri ve Özellikleri

Ağaç Kurdu Türleri ve Özellikleri

Ağaç Kurdu Türleri ve Özellikleri

Kara Servi Türleri ve Özellikleri

Kara Servi Türleri ve Özellikleri

Mazı Ağacı Türleri ve Özellikleri

Mazı Ağacı Türleri ve Özellikleri

Mabet Ağacı Türleri ve Özellikleri

Mabet Ağacı Türleri ve Özellikleri

Top Mazı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Top Mazı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karite Türleri ve Özellikleri

Karite Türleri ve Özellikleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6